به وب سایت پدرام موسوی خوش آمدید.
طراحی سایت و سئو سایت
چرا طراحی لوگو مهم است ؟ چه چیزی لوگو را حرفه ای می کند ؟ انواع لوگو چیست ؟ مراحل طراحی لوگو حرفه ای چیست ؟
تمام این سوالات در این مطلب به صورت کلی شرح داده شده است با ما همراه باشید.
لوگو تصویر یا نمادی است که معرف کسب و کار شماست. لوگوی شما میتواند حروف طراحی شده نام شرکت شما باشد یا از حروف اول آن به اختصار استفاده کند یا تصویری که به عنوان نماد کسب و کار خود طراحی یا انتخاب کرده اید، باشد. معمولا طراحی لوگو بر عهده طراح گرافیک میباشد و این طراح گرافیک است که از میان انواع لوگو مناسب ترین را برای شما انتخاب میکند. اما میدانستید هفت نوع لوگوی مختلف وجود دارد؟
در حالی که تمام آن ها ترکیب تصاویر با تایپوگرافی هستند، هر نوع لوگو، به برند شما حس متفاوتی میبخشد. از آنجایی که لوگو اولین چیزی است که مشتری های جدید شما میبینند، شما باید از این که حس و پیام درستی را منتقل میکند اطمینان حاصل کنید. دوست دارید بهترین نوع لوگو را برای کسب و کار خود انتخاب کنید؟ اینجا در آکادمی هنر ما هفت نوع مختلف از آنها را برای معرفی به شما آماده کردیم.
لوگو های مونوگرام، لوگو هایی هستند که از حروف تشکیل شده اند و معمولا حروف اول نام تجاری شرکت ها یا موسسات هستند.
HBO ،HP ،CNN ،IBM،… آیا با خواندن این نام ها الگوی خاصی مشاهده میکنید؟ آن ها حروف ابتدایی کسب و کار های معروف با نام های طولانی هستند. هرکدام از این شرکت ها، برند ها یا کسب و کار ها از حروف اول خود برای اینکه برندشان به یادماندنی باشد استفاده کرده اند. بنابراین منطقی است که آن ها برای نشان دادن سازمان های خود از مونوگرام استفاده کنند.
مونوگرام در اصل یک لوگو بر اساس تایپوگرافی است که از چند حرف که عموما دو یا سه حرف اول نام یک شرکت است تشکیل شده، که به راحتی در ذهن حک میشوند. سادگی یکی از ویژگی های اصلی مونوگرام است و به راحتی، مونوگرام ها برای شرکت هایی که نام طولانی دارند همچون یک معجزه موثر هستند. به عنوان مثال گفتن و بخاطر سپردن ناسا(Nasa) بسیار ساده تر از به یاد داشتن اداره ملی هوانوردی (National Aeronautics and Space Administration) است.
از آنجا که تمرکز مونوگرام ها بر حروف اول است. فونتی که انتخاب یا طراحی میکنید از اهمیت بسیاری برخوردار است. چرا که شما باید مطمئن باشید که لوگوی شما نه تنها توانایی نمایش مضمون و انتقال فضای شرکت شما را دارد، بلکه زمانی که روی کارت ویزیت، سربرگ ها و دیگر اقلام چاپی یا دیجیتال قرار گرفت خوانا باشد.
همچنین اگر یک بیزینس شناخته شده نیستید بهتر است که نام کامل شرکت خود را زیر لوگو درج کنید تا مردم بتوانند نام شما را یاد بگیرند و به خاطر بسپارند.
لوگو تایپ ها از جهاتی بسیار شبه به مونوگرام ها هستند. لوگوتایپ یک لوگوی فونت محور است که فقط بر روی نام شرکت تمرکز دارد. انواع لوگو های مختلف از این قبیل را در بسیاری از برند های موفق میتوانید بیابید. برند هایی همچون کوکاکولا یا گوگل نمونه های بارز لوگوتایپ هستند. لوگوتایپ وقتی که شرکت نام مختصر و مشخصی داشته باشد بسیار کاربردی است. گوگل به خودی خود جذاب و به یاد ماندنی است، بنابراین، این نام اگر با یک تایپوگرافی قوی ترکیب شود، لوگوی قدرتمندی ساخته میشود که به بهترین نحو در راستای تقویت شناخت برند توسط مردم عمل میکند.
همچنین، درست مثل مونوگرام، لوگوتایپ و استفاده از تایپوگرافی تصمیم بزرگی خواهد بود. از آنجا که تمرکز طراحی بر روی نام شما خواهد بود، شما باید یک فونت انتخاب یا طراحی کنید که اصل کار تجارت شما را نشان بدهد. برای مثال لیبل های مربوط به مد و فشن از فونت های تمیز و ظریف استفاده میکنند که حس سطح بالا بودن آن هارا منتقل میکند. در حالی که آزانس های قانونی و یا ادارات دولتی از فونت های سنگین تر و بُلد تری استفاده میکنند که احساس امنیت را منتقل میکند.
لوگوی پیکتوریال که به آن علامت برند یا لوگوی گرافیکی نیز گفته میشود، معمولا همان تصویریست که وقتی به کلمه “لوگو” فکر میکنید در ذهتان نقش میبندد. لوگوی بسیار معروف اپل، پرنده ی توییتر، یا نماد رستوران Bullseye از این دست هستند. هرکدام از این لوگو ها به قدری مشهور و شناخته شده هستند و در ذهن مخاطب (مشتری) تثبیت شده اند که با دیدن این نماد ها به تنهایی، خیلی سریع قادر به تشخیص آن ها هستید. یک لوگوی پیکتوریال تنها یک تصویر است. به همین علت استفاده از این نوع لوگو برای شرکت هایی که تازه تاسیس هستند، یا شرکت هایی که بین مردم از شناخت کافی برخوردار نیستند میتواند کمی سخت و یا حتی در مواردی ریسکی باشد.
مهمترین چیزی که باید در هنگام تصمیم گیری و انتخاب از میان انواع لوگو های مختلف در نظر داشته باشید، میزان شناخت مردم از شرکت شما و یا قدمت و سابقه ی آن است. همچنین وقتی میخواهید از لوگوی پیکتوریال استفاده کنید باید در نظر داشته باشید که چه تصویری باید انتخاب کنید چراکه این تصویر در تمام ارکان شرکت شما وجود خواهد داشت و باقی خواهد ماند.
شما باید درمورد مفاهیمی گسترده تر از تصویری که انتخاب میکنید فکر کنید:
لوگو های ابسترکت، نوع خاصی از لوگو های پیکتوریال میباشد. بجای اینکه لوگو ساخته شده از یک تصویر قابل تشخیص، مانند یک سیب یا پرنده باشد، شکلی انتزاعی است که نمایانگر تجارت شماست.
از نمونه های معروف این نوع بخصوص از لوگو میتوان به لوگوی BP Starburst اشاره کرد که نام آن Helios برگرفته از خدای خورشید در یونان باستان است. یا دایره ی قرمز و آبی پپسی که با یک نوار سفید جدا شده و به آن Pepsi Globe میگویند. همچنین لوگوی سه خط آدیداس که شکل برگ مانندی داشت و دقیقا از روی یک نوع برگ به نام Trefoil مدل برداری شده بود. این لوگوی شرکت آدیداس بعدا جای خود را به لوگوی امروزی مثلث شکل داده است اما هنوز بر روی بعضی از محصولات این شرکت میتوان لوگوی قدیمی را مشاهده کرد.
مانند همه انواع لوگو ها، لوگو های انتزاعی نیز به خوبی کاربرد دارند، چرا که این نوع لوگو ها توانایی متراکم کردن هویت بصری برند شما را در یک تصویر واحد دارند. با این حال، چیزی که لوگو های ابسترکت را از دیگر انواع آن متمایز میکند این است که بجای اینکه محدود به تصویری قابل تشخیص باشد. به شما این امکان را میدهد که چیزی واقعا منحصر به فرد برای نشان دادن برند خود بسازید.
همچنین مزیت دیگر یک لوگوی انتزاعی این است که شما میتوانید آنچه را که شرکت شما ارائه یا انجام میدهد را به صورت نمادین و بدون تکیه بر پیامد های فرهنگی و با استفاده از رنگ و فرم،یک تصویر خاص منتقل کنید. و احساساتی که حول محور برند شما شکل میگیرند را پرورش دهید. به عنوان مثال میتوانید به لوگوی Swoosh برند نایکی نگاه کنید که چطور حس تحرک و آزادی را منتقل میکند.
مَسکات (Mascot) ها لوگو هایی هستند که شامل یک شخصیت تصویرسازی شده میشوند. گاها پر از رنگ، گاهی کارتونی، و بیشتر اوقات بامزه هستند. این نوع لوگو ها یکی از بهترین راه ها برای طراحی شخصیت سخنگوی برندتان میباشد که از آن میتوانید در انواع مختلف تبلیغات استفاده کنید.
مسکات در واقع یک شخصیت تصویر سازی شده است که معرف کسب و کار شماست. به آن ها میتوانید به عنوان سفیر برند خود نگاه کنید. از مسکات های معروف میتوان به Kool-Aid man ،Colonel، از کمپانی صنایع غذایی فست فود KFC و Mr.Peanut از برند Planter اشاره کرد. مسکات ها برای کمپانی هایی که قصد دارند اتمسفری آرام بخش و مناسب کودکان و خانواده ها بسازند عالی است. به لباس عروسکی تمامی این مسکات ها در ایونت های ورزشی نگاه کنید و ببینید که با ارتباط با جمعیت چه فضای خوبی میتوانند ایجاد کنند.
لوگوی ترکیبی یکی از انواع لوگو میباشد که از ترکیب دو یا چند نوع از لوگو ها مثل مونوگرام، لوگوتایپ، پیکتوریال، ابسترکت و مسکات ساخته میشود. در لوگو های ترکیبی، تصویر و متن را میتوان در کنار هم قرار داد، روی هم چید یا با ادغام آن ها تصویری بخصوص را خلق کرد. از برخی از لوگو های ترکیبی میتوان به Burger King، Doritos و Lacoste اشاره کرد.
از آنجا که در این نوع لوگو ها از ترکیب نام و تصویر استفاده میشود، میتوان گفت لوگوی ترکیبی یک لوگوی همه کاره است. با استفاده از هردوی متن و نماد یا مسکات و همکاری این دو با یکدیگر معرفی برند بسیار تقویت میشود. افراد بلافاصله با دیدن نام و نماد شما در کنار یکدیگر، متوجه ارتباط نام شما با نماد یا مسکات مورد استفاده تان میشوند. البته ممکن است که در آینده مجبور شوید تنها به یک لوگو تصویری اتکا کنید و نتوانید همه جا از نام خود به همراه لوگو استفاده کنید. همچنین به این خاطر که ترکیب متن و سمبل تصویر منحصر به فردی را میسازد، استفاده و ثبت این نوع لوگو ها به عنوان علامت تجاری معمولا از یک لوگوی پیکتوریال بسیار ساده تر است.
لوگوی امبلم از یک فونت که داخل یک نشان و یا سمبل قرار گرفته تشکیل شده. برای مثال میتوان به نشان ها، مهرها و نشان های اشرافی اشاره کرد. این نوع لوگو ها، در میان انواع لوگو های مختلف شکل سنتی بخصوصی دارند که میتوانند تاثیر چشمگیری در ذهن مخاطب از خود برجای بگذارند. بنابرین این نوع لوگو اغلب برای بسیاری از مدارس، سازمان ها و یا ادارات دولتی گزینه ی اصلی است. صنعت خودرو سازی همچنین علاقه ی زیادی به لوگو های امبلم دارد. درحالی که این لوگو ها سبکی کلاسیک دارند، بعضی از کمپانی ها به طور موثری طراحی سنتی لوگو های امبلم را مدرنیزه کرده اند که کاملا مناسب قرن بیست و یکم شده. به عنوان مثال کافیست تا نگاهی به امبلم پری دریایی استارباکس (Starbucks) و یا نشان اشرافی مدرنیزه شده ی هارلی دیویدسون (Harley Davidson) کنید تا دقیقا متوجه شوید درمورد چه چیزی صحبت میکنیم.
این نوع از انواع لوگو ها به دلیل تمایل به جزییات بالاتر، و این که در طراحی آن ها اسم و نماد کاملا در هم تنیده میشوند، ممکن است که نسبت به انواع لوگوهایی که بالاتر معرفی کردیم تنوع کمتری داشته باشند.
تکرار یک طرح پیچیده در جهان برند های غول آسایی که در تمامی گوشه و کنار جهان شناخته شده اند کار آسانی نیست. مثلا برای استفاده از این نوع لوگو در کارت ویزیت، امکان دارد که مشکلی مثل بیش از حد کوچک شدن لوگو و ناخوانا بودن آن پیش بیاید. کاربردی بودن لوگو بسیار مهم است. اگر میخواهید این نوع لوگو ها را روی کلاه یا پوشاک پرینت کنید یا بدوزید، باید طرحی بسازید که به سمت سادگی میل کند چون در غیر این صورت، دوخت و یا چاپ امکان پذیر نخواهد بود.
برای طراحی لوگو حرفه ای در شیراز و سرار ایران با ما تماس بگیرید.
سلام و درود
من پدرام موسوی هستم فارغ التحصیل رشته نرم افزار از دانشگاه آزاد واحد شیراز.
چیزی حدود به 5 سال سابقه فعالیت در زمینه برنامه نویسی موبایل و ساخت وب سایت برپایه پی اچ پی و وردپرس دارم.به زبان های برنامه نویسی جاوا،پی اچ پی،دارت تسلط دارم و با دیتابیس های مای اسکیوال، اس کیو ال سرور و اوراکل و اس کیولایت کار کردم.
من تمام علم و دانشی که دارم را برای کمک به شما در اختیارتان قرار خواهم داد.
موفق و پیروزباشید.
تمامی حقوق این قالب متعلق به پدرام موسوی می باشد.